anittaahonen

Juupajoki tarvitsee markkinointia ja uuden kunnanjohtajan

 

Kävin maalla äitini ja veljeni luona. Kotikuntani Juupajoen kunnantalon kaikki kolme kelloa jätättivät ja näyttivät eri aikaa. Siellä aika muutenkin pysähtyy. Kunta kamppailee elämisestään kuntauudistuksen rutistuksessa. Vanha kunnanjohtaja jää eläkkeelle ja uutta verta tarvittaisiin. Kuorevesi-Mänttä-Vilppula -lehdessä luki, että kunta ei ole pystynyt markkinointitoimenpiteisiin. Mikä on estänyt? Rahattomuus vai kyvyttömyys? Markkinointi on työtä siinä missä muukin työ. Ei mikään paikkakunta saa näkyvyyttään ilmaiseksi. Näkyikö kunta Tampereen matkamessuilla? Tuskin vaan. Orivesi siellä kyllä oli, mutta Juupajoelle ei ole riittävästi vetovoimaa, nähtävyyksiä, tilaisuuksia tai tapahtumia, että heidän olisi kannattanut lähteä tilaisuuteen.

Juupajoen kunta voisi hyödyntää minua markkinoinnissaan, jos se haluaisi. Tosin en tiedä, onko se negatiivista vai positiivista, kun puhun Juupajoesta. Kaikkiin lavalla puhumiini asioihin minulla tosin on voimakas, lämmin, ristiriitainen ja monia tunteita herättävä suhde. On sitten kyseessä vaikka Kela, äiti tai veli, Juupajoen kunta, liikunta, kuntosali tai ihan mikä vaan.

Juupajoki tarvitsee uuden kunnanjohtajan. Jos sinulla on kykyä tai halua, niin hae kunnanjohtajaksi. Osoita, että saat kunnan kukoistamaan. Tosin itse pelkään, että ainoaksi tehtäväksi jää pienen kunnan isompaan fuusioittaminen. Keskellä kylää on vanha kirjastotalo 170 m2 myynnissä 192 000 eurolla. Ja Outi Heiskasen puoliksi omistama yli 400 neliön galleriatilat sisältävä koulurakennus lähtisi 285 000 eurolla. Eikun puutaloja Juupajoelta hankkimaan ja kuntaa pystyyn nostamaan. Jos saisin lottovoiton, ostaisin jomman kumman tai tyhjillään olevan Aaltosen/Luhdan kenkätehtaan keskeltä kylää. Tai korjauttaisn ränsistyneen kotitaloni tehtaanjärven rannalta. Siitä on hyvät näkymät tehtaanjärven ylitse kenkätehtaaseen, jossa äitini uurasti yli 40 vuoden ajan.

Ai niin entisenä juupajokelaisen saa kirjastosta aina hyvää palvelua. Sinikka Nopolan uusin kirja tuli lähes tiskin alta. Tosin olinhan minä kirjastossa aikoinaan töissäkin, että jotakin hyötyähän siitäkin oli hyvä olla. Juupajoki sijaitsee 55 kilometrin päässä Tampereesta. Skoda kiskobussilla pääsee 41 minuutissa Tampereelta Juupajoelle. Ei paha.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ei Juupajoki tarvitse mitään muuta kuin oivallus siitä, että on kerrassaan mahtavaa elää ja olla hitaassa ympäristössä. Kirjoitit: "Kotikuntani Juupajoen kunnantalon kaikki kolme kelloa jätättivät ja näyttivät eri aikaa".

Juuri sitä kannattaisi "markkinoida" jos kerran markkinointia kaipaat. Ei muuta kuin ilmoittamaan Juupajokea Cittaslow-paikkakunnaksi. Kyllä se siitä! Jopa hitaat tamperelaiset saattaisivat innostua?

CITTASLOW: http://en.wikipedia.org/wiki/Cittaslow

Teppo Nygren

Katselin Juupajoen sivut ja ihan mukavan ja rauhallisen näköiseltä paikalta vaikutti. Täytyy pari yksityiskohtaa Juupajoen kirkoista kuvaamassa, jos satun sielläpäin ajelemaan.

Tuomas Taivasaho

Jos kunnanjohtajakin jo on lätkimään lähtenyt, laittakaa kunnassa pillit pussiin ja pussi yhteen Oriveden kanssa. Eipähän tarvitse maksaa kahden kunnanjohtajan palkkaa. Säästöä syntyy silläkin tavalla.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Nähtävyys:
- käsityöläiskylä + lasten ilmainen seikkailupuisto
http://provillage.wordpress.com/category/suomeksi/

Lataa täältä neljä (suomenkielistä) PDF-tiedostoa:
http://provillage.wordpress.com/about/

Lue PDF-tiedostoista mistä on kysymys ja ota yhteyttä niin kerron mitä kunta oikeasti tarvitsee tämän projektin toteuttamiseen. Paitsi tietysti täyspäisiä, ennakkoluulottomia ja itsensä peliin laittavia päätöksentekijöitä (mitä harvassa kunnassa on).

Henry Björklid

Stig Hansson

Minkä takia tämmöinen pläjäys on päiviä US:n blogien etusivulla? Ymmärtäisin jos kyse olisi Juupajoen Sanomista.

Puheenaiheeseen liittyvää